Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z rabarbarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

śmietana kremówka 400 ml
serek mascarpone 200 gram
cukier puder 4 łyżki
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
żelatyna deserowa 1 opakowanie
sok z cytryny 1-2 łyżki

mus z rabarbaru

rabarbar malinowy 6 łodyg
cukier 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

spód ciasta

biszkopty podłużne

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z rabarbarem

MUS :
Rabarbar umyć i pokroić w kostkę, dodać cukier i na bardzo małym ogniu podgrzewać aż puści sok ,wtedy dodać galaretkę ,zagotować , zdjąć z ognia, schłodzić, zmiksować.
MASA :
Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek , cukier , ekstrakt , sok z cytryny oraz rozpuszczoną żelatynę.

Biszkopty ułożyć na dnie formy , przelać masę .

Schłodzić.

Na schłodzoną masę wlać mus z rabarbaru,wyrównać .

Ponownie schłodzić.

Przed podaniem udekorować bezikami.

SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 03.09.2016 12:45
Fajny przepis.
anka1988 01.09.2016 21:29
musi byc smaczne
Wiktoria29 01.09.2016 20:45
fajny przepis
ada.la 01.09.2016 17:47
pyszne ciasteczko
noninka77 01.09.2016 17:32
Pysznie wygląda :)
Bernadeta1 01.09.2016 15:34
na pewno bardzo smaczne ciasto i szybko zjedzone przez domowników
ania2610 01.09.2016 12:24
pyszne połączenie smaków
Malinka 01.09.2016 12:23
Deserek rewelacyjny!
AZgotuj 01.09.2016 11:10
cudny i te beziki - piękne
Franciszek 01.09.2016 10:11
pyszne do kawy
Krystyna32 01.09.2016 08:18
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak