Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec z brzoskwiniami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 opak
smietana 18% 1 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 8 łyżeczek
woda 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opak
cukier 1 szkl
galaretka brzoskwiniowa 2 opak
brzoskwinie 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec z brzoskwiniami

Do wysokiego naczynia wlać śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy, dobrze zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Gdy żelatyna napęcznieje podgrzać, aż się rozpuści, dodać do śmietany, zmiksować. Pozostawić w lodówce, aż śmietana zacznie tężeć. Dno blachy wyłożyć biszkoptami. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopty. Brzoskwinie obrać ze skórki. Przekroić, wyjąć pestki. Owoce pokroić na małe kawałki, ułożyć na śmietanie. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejące galaretki wylać na owoce. Odstawić do lodówki na parę godzin do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 31.01.2014 15:44
ale śliczny
aginaa 31.01.2014 08:17
musial byc smaczny
monisia1977 30.01.2014 08:02
super ciacho
iziona 29.01.2014 21:05
Bardzo apetyczne ciasto
gosia1988 29.01.2014 19:42
pyszności :)
Jusiaa 29.01.2014 19:41
Apetyczne ciasto :)
Pyszota 29.01.2014 19:32
strasznie lubię takie ciasta
mitek111 29.01.2014 19:14
fajnie wygląda
Stenka 29.01.2014 18:25
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak