Śmietanowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    4 kubki
  • galaretka

    3 opakowania
  • cukier

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wcześniej przygotować galaretkę.
Śmietanę (jedną) i żelatynę wlać do rondla i podgrzewać na parze do rozpuszczenia się żelatyny. Resztę śmietany wlać do garnka, następnie trzepaczką lekko ją spienić. Połączyć obie części śmietany i wlać ja do tortownicy. Pokroić w kostki galaretkę i wsypać ją do masy śmietanowej. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 09.06.2012 18:09
To lubię :)
magical66 20.05.2011 23:40
wyśmienity
Ibag24 04.05.2011 21:37
Polecam z całego serca!
Angelika10 11.04.2011 22:24
Fajny ;))
Wafelek2601 27.03.2011 15:12
super
Wafelek2601 27.03.2011 15:10
pyszny
dorotka0000025 20.03.2011 20:49
ciekawie wyglada
iwona332 19.03.2011 10:37
super
Kate131 06.03.2011 09:25
pycha
mamusia1 05.03.2011 11:12
super dobry!polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat