Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 4 po 200 gram
mleko 1 szklanka
cukier 1 i 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
galaretki rozne smaki 3
galaretki-tego samego koloru 2

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

Rozpuścić osobno trzy galaretki każdą na jedną szklankę wody. Pozostawić do stężenia. Jeśli galaretki stężeją, pokroić je w kostkę i wymieszać wszystko razem. Odstawić na chwilę do lodówki. Śmietany przełożyć do miski dodać cukier i ubijać. Potem dodać mleko i przestudzoną, rozpuszczoną w wodzie żelatynę. To wszystko dokładnie wymieszać i dodać wcześniej pokrojone galaretki. Całość wylewamy na blaszkę i pozostawiamy do zastygnięcia. Po zastygnięciu na wierzch wylać wcześniej przygotowane dwie galaretki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.10.2012 16:53
proste i smaczne ciasto
Ela15 26.09.2012 09:57
super deser
Margo1 06.07.2012 08:53
mój ulubiony deser
Margo1 06.07.2012 08:53
mój ulubiony deser
pawelek180844 21.05.2012 15:21
przepyszne! :)
Izabela28 01.05.2012 13:19
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak