Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty podłużne 1 opakowanie
śmietana 30% 600 ml
ksylitol 1 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
ananas w puszce 1/2 puszki (pokrojone)
galaretka pomarańczowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowiec

W formie (25x25) układamy biszkopty.

Śmietanę ubijamy na sztywno z niewielką ilością cukru.

Żelatynę rozrabiamy w gorącej wodzie, studzimy.

Jak już zacznie tężeć, dodajemy do śmietany (ciągle miksujemy na wolnych obrotach).

Masę wylewamy na biszkopty.

Na masę kładziemy (wbijając do połowy) kawałki ananasa.

Wkładamy do lodówki.

Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie (3/4 proporcji wody w stosunku do galaretek). Studzimy do momentu, kiedy będą się ścinać. Wylewamy na śmietanę i ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 03.04.2016 19:21
Cudny deser :)
noninka77 03.04.2016 19:13
Proste i smaczne :)
mirosława4 03.04.2016 18:40
bardzo lubię
wyattearp 03.04.2016 18:35
pyszny serniczek
Wafelek2601 03.04.2016 17:56
Palce lizać
Aleksandra/Olcia 03.04.2016 14:46
ale smakowite
halina17 03.04.2016 14:44
Dobre ciasto bez pieczenia.
Maridka19 03.04.2016 12:43
Pyszne ciasto :)
mysza75 03.04.2016 12:40
bardzo fajne ciacho
Lis 03.04.2016 12:33
Super ciasto:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak