Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowe muffiny z sporym jabłuszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
olej 1/2 szklanki
śmietana 12% 250 g
jajko 2 szt
jabłka 4 szt
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowe muffiny z sporym jabłuszkiem

Do jednej miski wbijamy jajka trzeba je roztrzepać za pomocą rózgi. Dolewamy olej 1/2 szklanki , śmietanę 12 procentową i olejek śmietanowy do smaku - mieszamy wszystko razem. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczeni a- mieszamy. Łączymy zawartość obu misek mieszamy dużą łyżką . Jabłka obieramy i kroimy na większe kawałki. Formę do pieczenia muffin wykładamy papilotkami nakładamy po łyżeczce ciasta układamy kawałek jabłka i na nie druga łyżeczkę ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 09.02.2014 21:23
cudne babeczki:)
Sylwia26 09.02.2014 20:03
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak