Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowy ryż z czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
mleko 1 litr
cukier do smaku
budyń śmietankowy 1 opak
mleko ok 1 szkl
śmietana 30% ok 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowy ryż z czekoladą

Kroki postępowania

1
Ryż ugotowałam w litrze mleka z dodatkiem cukru. Gotowałam ciut dłużej niż na opakowaniu, aby był rozgotowany. Około 30 minut.
Krok 1 - śmietankowy ryż z czekoladą foto
2
Budyń zmiksowałam ze śmietaną kremówką. Dodałam do ryżu i wlałam około szklankę mleka. Mieszałam trzepaczką dodając po trochu mleka, do uzyskania pożądanej konsystencji.
Krok 2 - śmietankowy ryż z czekoladą foto
3
do pucharków włożyłam kawałki czekolady, wyłożyłam ciepły ryż. Posypałam potarkowaną czekoladą.
Krok 3 - śmietankowy ryż z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1508 05.01.2015 15:29
fajny deser
gottrina 05.01.2015 12:18
Pyszny pomysł na deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak