Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowiec z sercem i musem gruszkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18-procentowa 400 g
galaretki 3 szt
mus gruszkowy ok 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier puder 2 łyżki
woda 1200 (do galaretek)
woda ok 1/5 (do żelatyny)

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowiec z sercem i musem gruszkowym

Śmietanę i mus gruszkowy (u mnie ze słoiczka, taki dla dzieci) wyjęłam, by miały temperaturę pokojową. Galaretki rozpuściłam we wrzątku. Każdą w około 400 ml.
Odrobinę pomarańczowej wylałam do garnuszka, tak by zakrywała dno. Odstawiłam by stężały.
Do 3 pucharków nałożyłam trochę galaretki. Z tej pomarańczowej, co była w garnku wycięłam serduszka. Przykleiłam do ścianek pucharków.
Żelatynę rozpuściłam we wrzątku. Ok 2/3 dodałam do śmietany wymieszanej z cukrem pudrem. Pozostałą część dodałam do musu gruszkowego. Rozmieszałam.
Do pucharków wlałam śmietanę, rozdrobnione galaretki i polałam musem gruszkowym. Wstawiłam do lodówki by wszystko stężało.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 13.02.2014 17:54
smaczny deser
halina17 13.02.2014 17:53
Dobry deser,
nogawkuchni 13.02.2014 16:50
Pyszny i ciekawy deser,prezentuje się bardzo ładnie i z pewnością świetnie smakuje.
adelajda 13.02.2014 16:10
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak