Śmietankowiec z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • śmietana 30%

    600 ml
  • galaretka truskawkowa

    1
  • galaretka wiśniowa

    1
  • galaretka czerwona

    1 malinowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Potrzebny jest jasny biszkopt, upieczony z 3 lub 4 jajek. Śmietanę dzielimy na pół. Galaretkę wiśniową i malinową w osobnych naczyniach rozpuszczamy w niespełna 0,5 szklance wody. W 2 miskach ubijamy śmietanę (w każdej 300ml), gdy śmietana jest sztywna do jednej wolnym strumieniem wlewamy galaretkę wiśniową, a do drugiej śmietany malinową. na biszkopt ukladamy kolejne warstwy śmietany. Pozostałą galartkę truskawkową rozpuściłem w 1,5 szklance wody, chłodną wylałem na stężałą śmietanę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 24.08.2014 12:19
rewelacyjne ciasto
ice cubes 13.08.2014 18:07
wygląda apetycznie
Bernadeta1 13.08.2014 17:42
robię takie, bardzo smaczne ciasto
mirosława4 13.08.2014 17:13
bardzo lubię takie ciasta
cukiereczek 13.08.2014 17:03
wspaniały przepis na wspaniałe ciasto
as28 13.08.2014 16:20
fajne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat