Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śmietankowe muffinki z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
budyń śmietankowy 3 łyżeczki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietanka słodka 3/4 szklanki
jajko 1
olej 1/4 szklanki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: śmietankowe muffinki z jagodami

Z podanych proporcji wyjdzie 12 normalnych muffinków, ja piekłam w dosć specyficznej foremce - wysokiej i wąskiej wyszło 12 wysokich i wąskich oraz 5 normalnych.

Zaczynamy od wymieszania wszystkich suchych składników w jednej misce, w drugiej mieszamy mokre. Zawartość obu misek łączymy ze sobą.

Formę wykładamy papilotkami (nie jest to konieczne w przypadku foremki silikonowej. Do każdej nakładamy łyżkę ciasta, łyżeczkę konfitury jagodowej (ja mam domową) i dopełniamy ciastem.

Pieczemy w temperaturze 160 stopni (termoobieg) przez 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 24.07.2013 16:14
cudowne muffiny
Agata3 24.07.2013 14:43
Jakie wysokie,super są ;)
iwi 24.07.2013 14:34
Wyśmienite muffinki.
Renata9 24.07.2013 14:19
pyszne muffinki
Bernadeta1 24.07.2013 14:16
na pewno są bardzo smaczne
Marta11 24.07.2013 14:15
fajne mufinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak