Smerfne babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • babeczki

  • mąka

    30 dkg
  • masło

    15 dkg
  • cukier puder

    10 dkg
  • żółtka

    4
  • masa

  • masło

    40 dkg
  • gorzka czekolada

  • kakao

    4 łyżki
  • mleko

    0,5 szkl.
  • cukier puder

    niepełna szklanka
  • Do dekoracji:

  • smerfne pianki

  • cukrowa posypka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BABECZKI:
Wszystkie składniki posekać i zagnieść ciasto. Rozwałkować a następnie wyciskać foremkowe babeczki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

MASA:
Mleko, czekoladę i kakao rozpuścić. Masło zozetrzeć. Stopniowo dodająć przestudzoną masę czekoladową. Masę wyciskać szprycą na babeczki. Do każdej dodać smerfa oraz posypac cukrową posypka . Odstawić do lodówki do stężenia masy
SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 25.05.2013 20:08
Jak ja zazdroszczę tym którzy mają reke do pieczenia- super ciasteczka
fotoviderek 26.04.2013 07:29
Pięknie podane :)
ElizaT 19.02.2013 10:10
ładne są
Andrzej8 24.01.2013 21:46
naprawde smerfne
rjustysia 21.01.2013 10:43
śmiesznie wyglądają: smerfy w czekoladowej kąpieli :)
Ewelina38 09.01.2013 13:09
ależ pokusa....
Magda60 06.01.2013 18:24
dobre
pajbek 27.12.2012 13:07
Ładnie podane, super
Noruas 27.12.2012 12:54
też miałam takie "smerfy", ale nie pomyślałam, zeby je tak wykorzystać, fajne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat