Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony tost z mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 4 kromki
mozzarella w kulce 1 szt
parmezan starty 1 łyżka
wędlina 4 plasterki
passata pomidorowa 2 łyżki
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
oregano 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony tost z mozzarellą

Kroki postępowania

1
Mozzarellę pokroić w plastry /4/, kromki chleba przekroić na pół.
Krok 1 - Smażony tost z mozzarellą foto
2
Na kromkach chleba ułożyć plastry mozzarelli, plasterek wędliny. Posypać startym parmezanem.
Krok 2 - Smażony tost z mozzarellą foto
3
Wierzch delikatnie polać passatą pomidorową, posypać oregano.
Krok 3 - Smażony tost z mozzarellą foto
4
Jajka wbić do miski, rozbełtać widelcem, doprawić do smaku
Krok 4 - Smażony tost z mozzarellą foto
5
Kromki chleba złożyć i z obu stron namaczać w jajku.
Krok 5 - Smażony tost z mozzarellą foto
6
Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na wolnym ogniu z obu stron. Chlebek powinien być lekko przyrumieniony.
Krok 6 - Smażony tost z mozzarellą foto
7
Upieczone tosty przełożyć na ręcznik kuchenny aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.Podawać gorące z dodatkiem sałaty i pomidora.
Krok 7 - Smażony tost z mozzarellą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.09.2016 22:36
Pyszna kolacja
benka 30.09.2016 20:33
Fajne, taka prawie pizza z patelni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak