smażony szpinak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    1 kg
  • smalec

    3-4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinka wypłukac i osaczyc. Czosnek przecisnąc przez praskę i wymieszac z solą. Na patelni rozgrzac smalec i smarzc szpinak (mozna porcjami) przez kilka minut. Do całego szpinaku dodac czosnek i jeszcze troche podsmażyc. Dodac śmietane i wymieszac.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 05.12.2011 20:07
smalec wolę zastąpić masłem,,
jasiek 10.02.2011 19:26
robię podobnie
berys18 26.01.2011 07:25
super przepis, tylko czy może być mrożony zamiast świeżego?
iwona332 15.09.2010 21:52
super
Ewa98 10.09.2010 22:34
pychota !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat