Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony szpinak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
smalec 3-4 łyżki
czosnek 2 ząbki
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: smażony szpinak

Szpinka wypłukac i osaczyc. Czosnek przecisnąc przez praskę i wymieszac z solą. Na patelni rozgrzac smalec i smarzc szpinak (mozna porcjami) przez kilka minut. Do całego szpinaku dodac czosnek i jeszcze troche podsmażyc. Dodac śmietane i wymieszac.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 05.12.2011 20:07
smalec wolę zastąpić masłem,,
jasiek 10.02.2011 19:26
robię podobnie
berys18 26.01.2011 07:25
super przepis, tylko czy może być mrożony zamiast świeżego?
iwona332 15.09.2010 21:52
super
Ewa98 10.09.2010 22:34
pychota !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak