Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony szczupak

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 2 szt.
jajko 2 szt.
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
cytryna 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: smażony szczupak

Kroki postępowania

1
Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w dzwonki około 3- 4 centymetrowe. Kawałki szczupaka opłukać wodą, następnie posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - smażony szczupak foto
2
Jajka ubijamy w miseczce i dodajemy jarzynkę. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki szczupaka po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z mąką.
Krok 2 - smażony szczupak foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim szczupaka z każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.
Krok 3 - smażony szczupak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 17.03.2013 21:10
fajny pomysł
Angelika10 15.12.2012 00:42
smaczny
RenataZ-et 12.12.2012 19:17
uwielbiam tak przygotowaną rybkę
Norgiusz 03.12.2012 07:57
swietna rybka
Ela15 30.11.2012 10:14
ekstra
Dorota37 30.11.2012 08:21
chętnie bym spróbowala
paula99926 11.11.2012 20:57
palce lizać ;)
romanrafal
romanrafal 21.10.2012 10:10
rybka świetna
sara1 02.10.2012 19:43
rewelacyjna rybka
Wafelek2601 30.09.2012 09:08
Pyszna rybka
Wafelek2601 30.09.2012 09:08
Pyszna rybka
marianp20 28.09.2012 18:40
super przepis
mela25 27.09.2012 21:35
mniam , mniam
magdziorka6 27.09.2012 18:45
pychota mam takiego w lodówce tata złwił,dobrze mieć wędkarza w domu,można pojeść tak wykwintną rybkę.
Kuchareczka2 27.09.2012 18:09
mój ulubiony , smak dzieciństwa
Kekerboom 27.09.2012 17:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak