smażony szczupak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

    2 szt.
  • jajka

    2 szt.
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • cytryna

    1/2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - smażony szczupak foto
Świeżego szczupaka należy dokładnie wypatroszyć, następnie umyć, pokroić w dzwonki około 3- 4 centymetrowe. Kawałki szczupaka opłukać wodą, następnie posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2 - smażony szczupak foto
Jajka ubijamy w miseczce i dodajemy jarzynkę. Bułkę tartą mieszamy z mąką na talerzu. Kawałki szczupaka po odsączeniu z wody moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z mąką.
Krok 3 - smażony szczupak foto
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim szczupaka z każdej strony na brązowy kolor. Podajemy od razu po usmażeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 17.03.2013 21:10
fajny pomysł
Angelika10 15.12.2012 00:42
smaczny
RenataZ-et 12.12.2012 19:17
uwielbiam tak przygotowaną rybkę
Norgiusz 03.12.2012 07:57
swietna rybka
Ela15 30.11.2012 10:14
ekstra
Dorota37 30.11.2012 08:21
chętnie bym spróbowala
paula99926 11.11.2012 20:57
palce lizać ;)
romanrafal 21.10.2012 10:10
rybka świetna
sara1 02.10.2012 19:43
rewelacyjna rybka
Wafelek2601 30.09.2012 09:08
Pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat