Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony SYR z tatarką- Polsko Czeski obiad

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jogurt grecki 4 łyżki
majonez 2 łyżki
grzyby marynowane 2 łyżki
sól do smaku
por (biała część) do smaku
cukier do smaku
tłuszcz 6 (palmowy)
żółty ser 400 czeski

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony SYR z tatarką- Polsko Czeski obiad

Ser kroimy na dwa grube plastry, panierujemy w jajku i w bułce. Smażymy z obu stron na bardzo mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia panierki.

Tatarka: grzybki drobno siekamy, łączymy z majonezem i jogurtem, do smaku dodajemy trochę cukru i delikatnie solimy, posypujemy łyżką drobno posiekanego pora.

Usmażony ser polewamy tatarką. Podajemy z ziemniaczkami albo frytkami no i oczywiście z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.12.2013 12:09
smaczny obiad :)
romanrafal
romanrafal 24.12.2013 07:57
bardzo fajny przepis
gusia1000 23.12.2013 13:23
Chętnie bym czegoś takiego spróbowała.
berys18 19.12.2013 14:50
z chęcią bym zjadła
olkaaa 19.12.2013 09:08
bardzo lubię
Beata23 14.12.2013 12:51
pyszne danie
okrysia 11.12.2013 08:39
SMACZNE TO!
pestka 10.12.2013 08:49
fajna obiadowa propozycja
Niki22 10.12.2013 07:50
ciekawy obiadek :)
Marlenka.S 09.12.2013 19:48
bardzo fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak