Smażony śledź

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    1 kg
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
  • sól morska

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • sok z cytryny

    kilka łyżek
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • mąka pszenna

    do panierowania
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony śledź foto
ryby oczyścić
odciąć głowy i płetwy
dokładnie umyć ii wysuszyć ręcznikiem kuchennym
Krok 2 - Smażony śledź foto
ryby z każdej strony przyprawić,do każdej ryby włożyć łodyżkę natki pietruszki i całość skropić sokiem z cytryny.odstawić do lodówki na godzinę
Krok 3 - Smażony śledź foto
rybki oprószyć mąką pszenna,nadmiar strzepać
Krok 4 - Smażony śledź foto
smażyć po kilka minut z każdej strony
ryby odsączać na ręcziku kuchennym z nadmiaru tłuszczu
Aleksandra/Olcia
śledzie są mocno ościste.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 13.03.2015 17:39
smaczna rybka
Aleksandra/Olcia 12.03.2015 18:11
ma bardzo smaczne mięso,ale też bardzo dużo ości,są długie i cieniutkie
miodunka 12.03.2015 18:06
a ja nie jadłam jeszcze śledzia smażonego, ale wygląda apetycznie
Agata3 12.03.2015 17:38
super zdrowe rybki:)
Internetowa Kuchnia 12.03.2015 17:06
Jadłam smażone śledzie, smakowały mi :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat