Smażony ser feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    200 g
  • jajko

    1
  • ser żółty

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fetę pokroić na kawałki i każdy z nich obtoczyć w mące. Następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej z startym na tartce serem żółtym. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 20.06.2012 22:06
kiedyś smażyłem żółty, fety jeszcze nigdy
manaika 24.05.2012 22:05
pycha
IlonaAlbertos 18.05.2012 23:03
Super pomysł.
pigila 03.11.2011 21:51
super
Dorota61 05.12.2010 18:10
Faloryczne, ale i tak pewnie pyszne :)
kasiurek 10.11.2010 14:42
extra pomysł, uwielbiam fete
noculos 07.07.2010 20:52
fajny pomysł
Ewa109 18.05.2010 08:13
Dobre na szybką kolacje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat