Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony "ryż" z brokuła z grillowanym serem Halloumi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 1 szt
orzechy włoskie 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
ser halloumi 1 opakowanie

Porada

"ryż" świetnie będzie smakował również z sadzonym jajkiem. Można doprawić także ostrzejszymi przyprawami- w/g uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony "ryż" z brokuła z grillowanym serem Halloumi

Cebulę i czosnek obieramy. Wkładamy do malaksera i rozdrabniamy.
Orzechy i pestki dyni siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, czosnek i posiekane orzechy. Całość smażymy ok.5 min.
W międzyczasie dzielimy brokuła na mniejsze różyczki i rozdrabniamy w malakserze.
Brokuła dorzucamy na patelnię i całość smażymy ok. 7 min. często mieszając.
Dorzucamy posiekaną pietruszkę, doprawiamy solą,pieprzem i kurkumą. Smażymy jeszcze ok.2 min.
Na patelni grillowej grilujemy pokrojony w plastry ser Halloumi.
Brokuła wykładamy na talerze z serem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.04.2016 21:25
ciekawe danie
Madzai 26.04.2016 10:23
Ciekawie musi smakować :)
RenataZ-et 26.04.2016 08:25
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak