Smażony pstrąg

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • cytryna

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • chrzan tarty

    3 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • pstrąg patroszony

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga oczyścić i dokładnie umyć. Natrzeć przyprawą do ryb i odstawić na ok. 30 min. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć ryby z obu stron ok. 4 min. Porcję ryby ułożyć na talerzu, dodać kilka kawałków pomidora, część cytryny i łyżeczką chrzanu. SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (60)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 13.02.2013 18:05
Pyszny :)
Grażyna13 02.10.2012 13:47
Pyszności :)
angelika14 29.06.2012 07:21
super przepis na rybkę
Anna169Hosz 27.05.2012 07:14
Fanatastyczny!
ziutula 25.05.2012 23:50
pstrąga dobrze przyrządzonego nigdy nie odmówie...
cooleczka 16.04.2012 00:20
smaczny :)
IZABELA29 15.04.2012 08:45
pysznie się prezentuje
ben-ka 14.04.2012 23:56
narobiłaś mi apetytu na rybkę:}
Adamorek 03.04.2012 23:36
rewelacyjna rybka
jasiek 18.01.2012 12:27
rewelka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat