Smażony oscypek z konfiturą wiśniową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka tarta

    do panierowania
  • jajko

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • konfitura wiśniowa

    do podania
  • oscypek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser kroimy w plastry o grubości 1 cm, następnie postępujemy z nim jak ze schabowym. Maczamy raz w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, znów w jajku i znów w bułce.

Panierowany ser kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor. Usmażony serek wykładamy na ręcznik papierowy, a następnie na talerz i podajemy z konfiturą wiśniową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat