Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony mintaj z surówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
mąka pszenna 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 15 dag
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mintaj 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony mintaj z surówką

Rybę solimy, pieprzymy, posypujemy przyprawą do ryb, odstawiamy na pół godziny. Następnie kawałki ryby obtaczamy w mące, panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, nie rozgniatamy. Z kapusty kiszonej przygotowujemy surówkę, dodając sól oraz pieprz do smaku.
Następnie rybę, ziemniaki oraz surówkę układamy porcjami na talerze. Podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.05.2012 23:24
Apetyczne..
maciek7 15.03.2012 18:48
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak