Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony mintaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 3-4 filety
cytryna 1/2 sztuki
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony mintaj

Kroki postępowania

1
1. Mintaja myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do ryb i zostawiamy na 30 minut w lodówce.
Krok 1 - Smażony mintaj foto
2
2. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej z każdej strony.
Krok 2 - Smażony mintaj foto
3
3. Smażymy na rozgrzanym oleju obustronnie.
Krok 3 - Smażony mintaj foto
4
4. Pierwsza usmażoną stronę skrapiamy sokiem z cytryny.

SMACZNEGO :)
Krok 4 - Smażony mintaj foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 22.01.2013 18:30
uwielbiam
Wafelek2601 18.01.2013 09:02
U mnie rybki goszczą co piątek na stole, a mintaja smażonego bardzo lubię.
ankaryba 16.01.2013 08:08
uwielbiam rybkę :-)
Patrycja25 02.11.2012 11:47
dobre
ziutula
ziutula 02.11.2012 11:24
lubię ryby bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak