Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony makaron po chińsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby mun 15 g
bambus pędy 90 g
makaron ryżowy wstążki 200 g
olej sezamowy 2 łyżki
sos sojowy 3-4 łyżki
pierś z kurczaka 2 szt
imbir wielkości kciuka
ząbek czosnku 2 szt
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony makaron po chińsku

Grzyby mun namaczamy we wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron. Przesmażamy wszystko kilka minut. Serwujemy posypane kolendra lub natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 16.01.2017 21:24
dziękuję za miłe słowa!
marzut 15.01.2017 23:33
Fajne danie
ilka01 14.01.2017 10:57
pyszności :)
Agnieszka-87-25 14.01.2017 10:39
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak