Smażony makaron po chińsku

Smażony makaron po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby mun

    15 g
  • bambus pędy

    90 g
  • makaron ryżowy wstążki

    200 g
  • olej sezamowy

    2 łyżki
  • sos sojowy

    3-4 łyżki
  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • imbir

    wielkości kciuka
  • ząbek czosnku

    2 szt
  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Grzyby mun namaczamy we wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron. Przesmażamy wszystko kilka minut. Serwujemy posypane kolendra lub natka pietruszki.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kloruś

16.01.2017 21:24
dziękuję za miłe słowa!

marzut

15.01.2017 23:33
Fajne danie

ilka01

14.01.2017 10:57
pyszności :)

Agnieszka-87-25

14.01.2017 10:39
pysznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat