Smażony łosoś musztardowo-miodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony łosoś musztardowo-miodowy foto
Filety z łososia oddzielamy od skóry, myjemy i dokładnie osuszamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Smażony łosoś musztardowo-miodowy foto
Do miseczki dajemy 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki musztardy,
przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki miodu (mój był gryczany). Wszystko razem mieszamy. Filety wstawiamy do miseczki lub naczynka i zalewamy powstałą zalewą. Wstawiamy do lodówki na
ok 2 godziny. Po godzinie przewracamy filety na drugą stronę.
Krok 3 - Smażony łosoś musztardowo-miodowy foto
Rybkę odsączamy z marynaty i smażymy z obu stron na maśle wymieszanym z odrobiną oliwy. Gdy rybka jest usmażona, dolewamy na patelnię resztę marynaty która została.

SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata Pin 26.04.2015 11:36
Uwielbiam takie rybki.
Motorek 05.11.2013 10:58
smaczna rybka
Adam/ZUB3R 16.12.2012 11:38
smaczna rybka
Wafelek2601 13.12.2012 11:01
Pyszna rybka
Bernadeta 09.12.2012 11:04
bardzo dobra i zdrowa rybka
Łukasz15 03.11.2012 07:40
Pyszny, bardzo lubię łososia
daria2911 27.09.2012 19:30
pycha
adelajda 27.09.2012 17:36
smaczna rybka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat