Smażony Leszcz

Smażony Leszcz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    6 szt
  • czosnek

    1 szt
  • mąka

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Złowione ryby oczyścić, opłukać i osuszyć.następnie ryby ponacinać w poprzek, gdyż Leszcz ma dużo drobniutkich niemal przeźroczystych ości , po nacięciu powinny się one wysmażyć.
w ponacinane miejsca wkładamy małe kawałeczki czosnku. wierzch ryb nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. w środek ryby wpuszczamy kilka kropel soku z cytryny, wierzch posypujemy przyprawami. odstawiamy rybki na 30 min. następnie obtaczamy ryby w mące i smażymy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat