Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony Leszcz

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 6 szt
czosnek 1 szt
mąka 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony Leszcz

Złowione ryby oczyścić, opłukać i osuszyć.następnie ryby ponacinać w poprzek, gdyż Leszcz ma dużo drobniutkich niemal przeźroczystych ości , po nacięciu powinny się one wysmażyć.
w ponacinane miejsca wkładamy małe kawałeczki czosnku. wierzch ryb nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. w środek ryby wpuszczamy kilka kropel soku z cytryny, wierzch posypujemy przyprawami. odstawiamy rybki na 30 min. następnie obtaczamy ryby w mące i smażymy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak