Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp wigilijny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ryby 2 szt.karpie
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
cebule 2
jajko 3
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

dodatkowo;

masło
cytryna plasterki (niekoniecznie)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp wigilijny

Karpia wypatroszyć,oczyścić z łusek.
Wypatroszonego karpia dobrze opłukać a następnie osuszyć.
Karpia pokroić na kawałki (w dzwonka).
Doprawić solą i przełożyć obraną pokrojoną w plastry cebulą.
Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc i panierować najpierw w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a następnie w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z każdej strony.
Usmażone podawać z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:16
tradycyjna swiateczna ryba.
Babeczka35 06.01.2018 08:48
Pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak