Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karp

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp dzwonka 1,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 2 jajka
olej do smażenia
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karp

Rybę obsypać przyprawą do ryb i owoców morza Prymat i lekko solą morską Prymat. Jajko należy roztrzepać widelcem. Następnie zamoczyć w nim karpia i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak