Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony karaś

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karaś 2 szt.
cytryna 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka pszenna 4 łyż.
masło 4 łyż.
olej 5 łyż.
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony karaś

Wyczyszczoną i pozbawioną łusek rybkę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Tak przygotowaną rybę wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie obtoczyć ją w mące i smażyć na oleju i maśle na niewielkim ogniu na patelni. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak