Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony kabaczek w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony kabaczek w panierce

Kabaczka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Z każdego kółeczka wyciągamy miąższ z pestkami. Solimy i dość mocno doprawiamy pieprzem i ziołami (kabaczek sam w sobie jest wszak dość mdły). Jajko bełtamy z odrobinką soli. Na jeden talerzyk wysypujemy trochę mąki, na drugi zaś bułkę tartą. Panierujemy Krążki kabaczka najpierw w mące, następnie w jajku, kończymy zaś panierowanie w bułce tartej.
Na dość głęboki , rozgrzany na patelni olej kładziemy krążki kabaczka i smażymy z obu stron na złoto. Po zdjęciu z patelni odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło. U mnie w towarzystwie kabaczka pojawił się prażony ryż i ostra sałatka :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MC_S 20.07.2013 11:02
Przepysznie.
Cukiereczek13 25.10.2012 20:35
wspaniale wyglądają ;)
Simeo 25.10.2012 20:06
fajny pomysł
ilovebake 25.10.2012 19:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak