Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony halibut

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 1 kg
mąka pszenna 2 szklanki
olej do smażenia
sok z cytryny 200 ml
jajko 3
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony halibut

Rybę dokładnie myjemy i kroimy na kawałki. Solimy i nacieramy sokiem z cytryny. Odstawiamy. W tym czasie roztrzepujemy jajka dodając sól i pieprz. Mąkę wsypujemy do miski. Na patelni rozgrzewamy olej. Nasączoną sokiem z cytryny rybę obsypujemy mąką, a następnie moczymy w jajku. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Odsączamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru oleju.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.10.2012 14:12
moja ulubiona rybka !
Kuchareczka2 28.10.2012 11:49
znakomity
Pietruszka 28.10.2012 11:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak