Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony filet z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 50 dag
papryczka chili 1
sól do smaku
olej roślinny 3 łyżki
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z kurczaka

Piersi z kurczaka myję i ewentualnie wycinam skrawki tłuszczu. Nacieram solą. Papryczkę chili bardzo drobno kroję. Do małej miseczki wlewam olej. Dosypuję zioła prowansalskie, pieprz ziołowy oraz zieloną pietruszkę. Dodaję również pokrojoną papryczkę chili. Mieszam. Tak przygotowanymi dodatkami polewam piersi z kurczaka i dokładnie rozprowadzam po całej ich powierzchni. Piersi odkładam do lodówki na 40 minut. Następnie smażę na patelni po momentu zarumienienia. Tak przyrządzone piersi można zjeść z frytkami lub kroić na kanapki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.07.2013 10:25
na pewno smaczne!
Goya 09.12.2012 13:13
mniam
Marta1986 09.12.2012 12:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak