Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt,
sok z cytryny 1/2 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 2 szt,
mleko 1/4 szkl,
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz w panierce

Filety z dorsza umyć, osuszyć, każdy filet natrzeć solą oraz pieprzem ,skropić sokiem z cytryny.

Odłożyć na 30 minut do lodówki. Następnie obtoczyć w mące, rozbełtanym z mlekiem jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a na końcu w bułce tartej.

Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor z każdej strony.

Gotowe filety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Doradca Smaku 02.01.2024 12:33
Ola, koniecznie daj znać czy smakowało :)
Ola 31.12.2023 12:52
Dziś testuję przepis
gusia1000 19.04.2017 00:22
Dobra ryba.
Ada-Gaba 16.04.2017 19:03
pyszna rybka
Konczi 16.04.2017 13:49
Pyszna propozycja - skusiłabym się :)
Bożena Matuszczyk 16.04.2017 12:19
Dziękuję Miło mi;)
dodi 16.04.2017 10:35
mniam, mniam
bertpvd 16.04.2017 10:15
Pyszna rybka
Krzysztof15 16.04.2017 06:51
bardzo lubię
Diana Rusiłowicz 16.04.2017 00:40
Przepyszna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak