Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz bałtycki

5.0
(39)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dorsz smażony to popularny sposób na tę rybę. Sprawdź najlepszy przepis na danie obiadowe. Dorsz posmakuje każdemu!

Składniki:

filet z dorsza 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
sok z cytryny do smaku
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz bałtycki

Smażony dorsz to uniwersalny sposób na obiad z rybą. Posmakuje ona nawet najmłodszym. Dorsz w panierce poleca się na obiad dla całej rodziny. 

Jak przygotować smażonego dorsza krok po kroku:

1

Rybę myjemy i osuszamy. Następnie doprawiamy pieprzem, przyprawą Kucharek i sokiem z cytryny. 

2

Jajko roztrzepujemy i moczymy w nim rybę. Następnie obtaczamy w bułce tartej. 

3

Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy rybę z dwóch stron na złocisty kolor. 

Sprawdź inne przepisy na dorsza:

Dorsz w kruszonce z tagliatelle z ogórka

Pieczony dorsz z egzotyczną salsą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 23.06.2015 11:39
smaczny dorsz
w mojej kuchni 29.05.2015 16:34
pyszne danie obiadowe
Benita 29.05.2015 09:31
Od razu przypomniał mi się smak wakacji :-)
irenka 28.05.2015 22:31
przepyszna rybka,uwielbiam
Katarzyna59 28.05.2015 21:28
pyszna rybka
Franciszek 28.05.2015 20:48
Szybko i prosto
gosia1988 28.05.2015 19:57
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak