Smażony dorsz bałtycki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    3 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • sok z cytryny

  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony dorsz bałtycki foto
Rybę myjemy osuszamy
Krok 2 - Smażony dorsz bałtycki foto
Oprószamy pieprzem
Krok 3 - Smażony dorsz bałtycki foto
następnie kucharkiem
Krok 4 - Smażony dorsz bałtycki foto
Skrapiamy sokiem z wyciśniętej cytryny
Krok 5 - Smażony dorsz bałtycki foto
Jajko roztrzepujemy
Krok 6 - Smażony dorsz bałtycki foto
Moczymy rybę w jajku
Krok 7 - Smażony dorsz bałtycki foto
Obtaczamy w bułce tartej
Krok 8 - Smażony dorsz bałtycki foto
Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony
A później przewracamy i smażymy z drugiej strony

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ttrytka 23.06.2015 11:39
smaczny dorsz
w mojej kuchni 29.05.2015 16:34
pyszne danie obiadowe
Benita 29.05.2015 09:31
Od razu przypomniał mi się smak wakacji :-)
irenka 28.05.2015 22:31
przepyszna rybka,uwielbiam
Katarzyna59 28.05.2015 21:28
pyszna rybka
Franciszek 28.05.2015 20:48
Szybko i prosto
gosia1988 28.05.2015 19:57
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat