Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 g,
jajko 2 szt,
mąka 5 łyżek,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku,
sok z cytryny 1/2 szt,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Rybę myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , nacieramy pieprzem i solą z obu stron.
Skrapiamy sokiem z cytryny
Jajka roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawy do ryb, wymieszać.
Rybę obtaczamy w mące , wkładamy do jajka a na samym końcu panierujemy w tartej bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony.
Podajemy z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.04.2017 08:49
Dziękuję za miłe komentarze.;)
Janina 01.04.2017 20:42
Fajny obiadek;))
Bernadeta1 01.04.2017 10:29
smaczna rybka
Róża1 01.04.2017 09:58
taką rybkę uwielbiam :-)
Bożena Matuszczyk 01.04.2017 08:49
Monika jest w moich przepisach pod tytułem - Sałatka z sałaty lodowej z dodatkami.;)
MonikaW 01.04.2017 07:32
a mnie suróweczka zaciekawiła :)
Agnieszka-87-25 01.04.2017 07:22
pyszna ryba
gusia1000 01.04.2017 02:53
Dobra ryba.
halina17 31.03.2017 23:25
Bardzo lubię dorsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak