Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny do smaku
jajko 3 szt
mąka do smaku
filet z dorsza 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

Gotowe płaty dorsza skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawą. Odstawiamy na około 15-20 minut. W głebokim talerzy roztrzepujemy jajka, a w drugi talerz wyspujemy mąkę. Następnie płaty dorsza moczymy najpier w jajku a następnie obtaczamy z obu stron w mące. Gotowe ryby smażymy na rozgrznym tłuszczu z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 22.07.2013 21:27
dorsz, pychotka
Ewelina47 19.03.2013 13:28
ja wolę dorsza niż karpia :)
Piter 31 11.03.2013 15:16
Lubię taką rybkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak