Smażony dorsz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    do smaku
  • jajka

    3 szt
  • mąka

    do smaku
  • filet z dorsza

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe płaty dorsza skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy przyprawą. Odstawiamy na około 15-20 minut. W głebokim talerzy roztrzepujemy jajka, a w drugi talerz wyspujemy mąkę. Następnie płaty dorsza moczymy najpier w jajku a następnie obtaczamy z obu stron w mące. Gotowe ryby smażymy na rozgrznym tłuszczu z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiek 22.07.2013 21:27
dorsz, pychotka
Ewelina47 19.03.2013 13:28
ja wolę dorsza niż karpia :)
Piter 31 11.03.2013 15:16
Lubię taką rybkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat