Smażony dorsz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    3/4 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • pieprz biały

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

  • olej do smażenia

  • dorsz

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony dorsz foto
Dorsza rozmrozić i podzielić na porcje.Obsypać solą,pieprzem po obu stronach.Skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok 10 minut.Jajka rozbełtać w miseczce i odrobinę posolić
Krok 2 - Smażony dorsz foto
.Mąkę wsypać na talerz.Porcje ryby obtoczyć w mące i zanurzyć w jajku.
Krok 3 - Smażony dorsz foto
Na patelni rozgrzać olej i układać dorsza.Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.10.2012 00:53
bardzo lubię dorsza
gosia47-47 07.07.2012 07:00
na pewno super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat