Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony dorsz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 3 sztuki tuszki
cytryna 1 sztuka
mąka pszenna do obtoczenia
jaja 1-2 sztuki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony dorsz

1. Dorsza czyścimy i filetujemy

2. Filety kropimy sokiem z cytryny i nacieramy przyprawą do ryb. Odstawiamy na 30minut w chłodne miejsce.

3. Jajka rozbijamy i umieszczamy w miseczce.

4. Mąkę wsypujemy do drugiej miseczki.

5. Po upłynięciu 30 minut filety obtaczamy w jajku a następnie w mące, jeszcze raz w jajku i ponownie w mące i smażymy na patelni aż do zarumienienia.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 15.12.2013 17:14
smaczna rybka
Wafelek2601 19.12.2012 10:06
Pyszna ryba
Bernadeta1 08.12.2012 00:42
najczęściej kupuję dorsza,moja ulubiona pyba
Ewelina38 25.11.2012 16:12
oj zjadłabym teraz z wielkim apetytem taką rybkę
Renata22 26.10.2012 16:22
uwielbiam dorsza
Anna169Hosz 06.10.2012 11:09
Apetyczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak