Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony chlebuś z dzieciństwa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 200 ml
sól
olej do smażenia
kiełbasa krakowska 5 plastry
chleb 1 kromka
ser żółty 5 (plasterki)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony chlebuś z dzieciństwa

Kroki postępowania

1
Jaja wbić na talerz, zalać mlekiem doprawić solą i pieprzem rozmieszać.
Krok 1 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
2
Kromki chleba moczyć z obu stron w otrzymanej masie, i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 2 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
3
Po uzyskaniu złotego koloru, na kromkę nakładamy plaster żółtego sera i na minutkę przykrywamy patelnie pokrywką.
Krok 3 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
4
Następnie na kromkę nakładamy plaster kiełbasy i podsmażamy.
Krok 4 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marianp20 26.09.2013 08:29
fajny pomysł
pycia9 17.09.2013 15:24
od zawsze pyszne
sylwia_mc 11.09.2013 15:44
Ciekawy pomysł
Kuchenka 11.09.2013 14:06
dziecinnie proste
lara 11.09.2013 13:50
proste i pyszne!
aisza1 11.09.2013 09:56
też w dzieciństwie jadłam
Renata 11.09.2013 08:13
smaczniutki on
Aga-25 11.09.2013 08:02
lubię taki chlebek
berys18 11.09.2013 07:40
ja do tej pory taki robię
Agnieszka-87-25 11.09.2013 07:33
dobre to na pewno!
LoLa 11.09.2013 06:27
smaki z dzieciństwa są najlepsze
Lis 11.09.2013 00:21
Pamiętam ten smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak