Smażony chlebuś z dzieciństwa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko

    200 ml
  • sól

  • olej do smażenia

  • kiełbasa krakowska

    5 plastry
  • chleb

    1 kromka
  • ser żółty

    5 (plasterki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
Jaja wbić na talerz, zalać mlekiem doprawić solą i pieprzem rozmieszać.
Krok 2 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
Kromki chleba moczyć z obu stron w otrzymanej masie, i smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 3 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
Po uzyskaniu złotego koloru, na kromkę nakładamy plaster żółtego sera i na minutkę przykrywamy patelnie pokrywką.
Krok 4 - Smażony chlebuś z dzieciństwa foto
Następnie na kromkę nakładamy plaster kiełbasy i podsmażamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marianp20 26.09.2013 08:29
fajny pomysł
pycia9 17.09.2013 15:24
od zawsze pyszne
sylwia_mc 11.09.2013 15:44
Ciekawy pomysł
Kuchenka 11.09.2013 14:06
dziecinnie proste
lara 11.09.2013 13:50
proste i pyszne!
aisza1 11.09.2013 09:56
też w dzieciństwie jadłam
Renata 11.09.2013 08:13
smaczniutki on
Aga-25 11.09.2013 08:02
lubię taki chlebek
berys18 11.09.2013 07:40
ja do tej pory taki robię
Agnieszka-87-25 11.09.2013 07:33
dobre to na pewno!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat