Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony bękart/karaś srebrzysty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bękart 3 sztuki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: smażony bękart/karaś srebrzysty

Kroki postępowania

1
Ostatnio mój mąż wybrał się na ryby i złowił Karasie srebrzyste inaczej nazywane Bękartami.

Bękarty już zabite, nalezy oczyścić, opłukać.
Krok 1 - smażony bękart/karaś srebrzysty foto
2
następnie kroimy je w dzwonki , posypujemy solą, pieprzem i ziołami. Obtaczamy w mące.
Krok 2 - smażony bękart/karaś srebrzysty foto
3
smażymy na oleju z każdej strony.
Krok 3 - smażony bękart/karaś srebrzysty foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.05.2013 10:44
swietna rybka!
beniaminek 10.05.2013 22:39
fajne danie
jasiek 10.05.2013 21:42
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak