Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone ziemniaczki z ziołami prowansalskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej do smażenia
sól
śmietana gęsta 200 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: smażone ziemniaczki z ziołami prowansalskimi

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy. Jak ostygną kroimy w plasterki na rozgrzany na patelni olej. Podsmażamy.
Krok 1 - smażone ziemniaczki z ziołami  prowansalskimi foto
2
Wsypujemy zioła prowansalskie i mieszamy.
Krok 2 - smażone ziemniaczki z ziołami  prowansalskimi foto
3
Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy wszystko, podsmażamy. Zdejmujemy z ognia i dzielimy na talerzyki.
Krok 3 - smażone ziemniaczki z ziołami  prowansalskimi foto
4
Smacznego!
Krok 4 - smażone ziemniaczki z ziołami  prowansalskimi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 04.12.2012 20:03
lubię podsmażane ziemniaczki :)))
pacpaw 02.12.2012 21:56
śmietany do takich ziemniaczków jeszcze nie dodawałem. Wypróbuję następnym razem
hahanka 23.11.2012 12:46
droga Pyzo Smaczna, były to plasterki, tylko podczas smażenia się trochę pokruszyły, ale jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz pozostałości plasterków
SmacznaPyza 23.11.2012 12:05
jakie plasterki skoro widać, że ziemniaki są rozgniecione?
Mariposas 22.11.2012 19:50
super, można wykorzystać ziemniaki pozostałe z obiadu
Dorota59 22.11.2012 19:40
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak