Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone zielone szparagi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
masło 1 duża łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone zielone szparagi

Zielone szparagi dokładnie myjemy - płuczemy, osuszamy. Masło topimy na patelni i dodajemy szparagi. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym smażymy co jaki czas obracając, aż będą miękkie. (można smażyć pod przykryciem)
Gdy szparagi będą już dobre to wsypujemy bułkę tartą i jeszcze przez chwilę smażymy.
Szparagi w bułce tartej wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 22.05.2016 13:38
pyszne danie
krokus 21.05.2016 18:53
pyszne szparagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak