Smażone zielone szparagi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • masło

    1 duża łyżka
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zielone szparagi dokładnie myjemy - płuczemy, osuszamy. Masło topimy na patelni i dodajemy szparagi. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, po czym smażymy co jaki czas obracając, aż będą miękkie. (można smażyć pod przykryciem)
Gdy szparagi będą już dobre to wsypujemy bułkę tartą i jeszcze przez chwilę smażymy.
Szparagi w bułce tartej wykładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 22.05.2016 13:38
pyszne danie
krokus 21.05.2016 18:53
pyszne szparagi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat