Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone zielone pomidory na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 kg
oliwa 1/2 szklanki
oliwki czarne 1/4 szklanki
czosnek 1 główka
papryczka chili 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone zielone pomidory na zimę

Wykonanie:
Papryczki przekroić wzdłuż i oczyścić z nasion. Rozgrzać olej, dodać drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę, odsączone oliwki i smażyć przez 5 minut. Następnie dodać pokrojone pomidory i dusić powoli przez następne 5 minut. Po czym włożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut. Super dodatek do mięs i sałatek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.09.2016 10:54
pyszne zapasy na zimę :-)
Ewelina1991 25.09.2016 10:18
interesujący przepis
komentator 25.09.2016 09:05
Dokładnie to samo pomyślałem bo strasznie udziwnione te pomidory!
Agnieszka-87-25 24.09.2016 10:48
na zimę dobre
pestka 24.09.2016 00:10
bardzo ciekawa propozycja
MałaMi89 23.09.2016 23:10
Nie znałam tego typu przetworów.. zastanawiam się do czego bym ich użyła, bo ciekawa jestem smaku :)
MAR3STA 23.09.2016 21:44
ciekawy pomysł
Edith85 23.09.2016 21:07
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak