Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa z tofu i makaronem ryżowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tofu 1 opakowanie
marchew 2 sztuki
kukurydza 1 sztuka
groszek zielony 1/2 szklanka
przyprawa chińska 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
olej sezamowy 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
makaron ryżowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa z tofu i makaronem ryżowym

Tofu potnij w kostkę usmaż w woku. Dodaj pociętą w paseczki marchew, mrożony groszek i obciętą z kukurydzę z kolby. Smaż, dodaj sos sojowy i przyprawę. Następnie rozprowadź w filiżance wody mąkę ziemniaczaną i gotuj aż zrobi się sos. Podawaj z makaronem ryżowym lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.11.2016 12:02
uwielbiam takie smaki:-)
Madzai 03.11.2016 10:35
Ciekawa propozycja
Wiktoria29 02.11.2016 21:50
lubię takie dania
bertpvd 02.11.2016 20:44
bardzo fajny przepis i zdrowy :)
olkaaa 02.11.2016 20:02
uwielbiam takie
as28 02.11.2016 19:03
fajne danie
cukiereczek 02.11.2016 18:08
apetyczne,szybkie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak