Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

warzywa mrożone na patelnię - 3 garście u mnie mieszanka azjatycka
olej około 1 i 1/2 łyżki
jajko 1 M
sól i pieprz do smaku
Ser Koryciński naturalny świeży u mnie z czarnuszką
pietruszka zielona posiekana na wierzch

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa z serem

Na oleju podsmażamy warzywa do miękkości, doprawiając je pod koniec małą szczyptą soli ziołowej (pamiętajcie, że ser jest słony) i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Następnie wbijamy jajko i cały czas mieszając np. drewnianą łyżką smażymy całość do czasu aż jajko ładnie się usmaży (jak na jajecznicę, jajko ma „oblepić” nasze warzywa). Przekładamy warzywa na talerz i szybko posypujemy je po wierzchu startym serem korycińskim – ilość według uznania. Ser pod wpływem ciepła powinien ładnie się stopić. Podajemy od razu z zieloną pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.06.2017 12:28
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak