Smażone warzywa po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chińska mieszanka warzywna

    1 opakowanie
  • bambus pędy

    1 puszka
  • sos sojowy

    3 łyzki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Imbir mielony Prymat

    1\2 łyzeczki
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszankę warzywna gotujemy przez 2 minuty. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek. Następnie dodajemy warzywa, pędy bambusa i smażymy aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajemy sos sojowy i mielony imbir. Podajemy z ryżem . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 08.01.2015 11:29
lubie takie warzywa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat