Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa po chińsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chińska mieszanka warzywna 1 opakowanie
bambus pędy 1 puszka
sos sojowy 3 łyzki
czosnek 2 ząbki
Imbir mielony Prymat 1\2 łyzeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa po chińsku

Mieszankę warzywna gotujemy przez 2 minuty. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek. Następnie dodajemy warzywa, pędy bambusa i smażymy aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajemy sos sojowy i mielony imbir. Podajemy z ryżem . Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.01.2015 11:29
lubie takie warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak