Smażone udka kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • majeranek

  • olej

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurczaka umyć, osuszyć (ja zdejmuję skórę, bo jej nie lubię, ale nie trzeba tego robić). Wszystkie przyprawy wymieszać w miseczce z dużą ilością majeranku, natrzeć mięso, odstawić na ok. pół godziny. Na patelni rozgrzać olej, włożyć udka i smażyć na rumiano z obu stron, następnie zalać całość wodą i dusić pod przykryciem do miękkości, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 20.09.2011 08:57
pyszne
iga2 27.07.2011 22:02
pyszne
pacpaw 19.06.2011 03:29
dziś dodałem grillowane, majeranek zastąpiłem tymiankiem
Magdalena80 17.05.2011 23:04
pyszności
Iwona51 04.05.2011 18:13
pycha
owca441 02.03.2011 20:33
dla udek zawsze TAK

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat