Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone talarki z jajem po benedyktyńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniak 1 sztuka
jajko 1 sztuka
ocet 1 łyżka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 4 szczypty
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone talarki z jajem po benedyktyńsku

Ziemniaka obieramy myjemy i osuszamy. Kroimy w średnie talarki.
W małym garnku wstawiamy wodę z jedną łyżką octu.
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy ziemniaki i posypujemy je przyprawą do ziemniaków.Smażymy z obu stron do ładnego zarumienienia się,odsaczamy na ręczniku papierowym.
Jak woda zacznie sie gotować to wbijamy jajko do filiżanki,delikatnie je solimy.
Łyżką robimy wir w garnku i w środek tego wiru wlewamy jajo.Gotujemy około 3 minuty,następnie wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej-odsączamy z nadmiaru wody i gotowe.
Na talerzu układamy talarki na środek kładziemy jajko,posypujemy np. rzeżuchą i podajemy od razu po przygotowaniu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:17
Świetny wygląd i na pewno smak.
Ola1young 22.03.2015 16:04
fajne jedzonko :)
Justi2401 22.03.2015 15:46
Pyyyycha ! :)
Babeczka35 22.03.2015 13:51
Pyszny przepis:)
evita0007 22.03.2015 13:13
. . . i świetnie smakuje :) pozdrawiam Ewa
kasiaw 22.03.2015 11:52
świetny pomysł
Pyszota 22.03.2015 11:36
super przepis
evita0007 22.03.2015 11:10
Dziękuję :)
Ania67 22.03.2015 11:08
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak