Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone skrzydełka w zalewie z paprykami

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
papryka czerwona 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
mąka pszenna 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
jajko 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cukier 1 łyżka
ocet 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone skrzydełka w zalewie z paprykami

Ze skrzydełek wyjmujemy kości, następnie gotujemy je w osolonej wodzie 15 minut. Mąkę mieszamy z papryką ostrą. Jajka roztrzepujemy, maczamy skrzydełka w jajkach i panierujemy bułką tartą. Obsmażamy na złoto. Gotujemy 1 litr wody, wlewamy do pojemnika. Cebulę, papryki, czosnek siekamy i wrzucamy do wody. Dodajemy też listki, ziele, koncentrat. Słodzimy, pieprzymy i odrobinę solimy. Studzimy wywar i dodajemy ocet, wrzucamy skrzydełka. Muszą stać w zalewie kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 14.04.2015 16:57
na pewno smaczne
pajbek 14.04.2015 15:09
Coś dla mnie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak