Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami

Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    2 łodygi
  • marchew

    1 szt
  • mandarynki

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto
Łodygi selera pokroić w 2-3 cm kawałki. Marchew w paski.
Krok 2 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto
Podsmażyć na oliwie, podlać winem i dusić do akceptowanej przez nas miękkości.
Krok 3 - Smażone selery naciowe z marchewką i mandarynkami foto
Dorzucić cząstki mandarynek, posypać gałką muszkatołowa i momencik smażyć.
Christopher
Smaczny dodatek do mięska drobiowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

06.03.2015 00:02
wspaniały przepis !!!!! bardzo lubię seler naciowy .

Edith85

17.12.2014 13:38
nie przepadam za selerem naciowym w wersji na surowo:/ może ta wersja przypadnie mi do gustu i się z nim zaprzyjaźnię :D

wyattearp

17.12.2014 13:06
pyszności !!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat