Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone rydze z cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1/2 dużej sztuki
rydze ok. 40 (świeże)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone rydze z cebulą

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić i umyć. Na patelni lekko rozgrzać masło, wrzucić do niego grzyby. Smażyć tak długo, aż cały płyn odparuje, a rydze się zrumienią.
Krok 1 - Smażone rydze z cebulą foto
2
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.
Krok 2 - Smażone rydze z cebulą foto
3
Pokrojoną cebulę dodać do grzybów. Smażyć dalej razem, aż cebula zacznie się lekko rumienić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Smażone rydze z cebulą foto
4
Podawać np. z pieczywem.
Krok 4 - Smażone rydze z cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 05.11.2013 12:33
jako małe dziecko takie jadłam - super smak :)
fotoviderek 02.11.2013 13:43
Moje ulubione grzybki, pycha :)
Łucja 29.10.2013 09:23
zjadłabym :)
migotka28 28.10.2013 22:34
wygląda smaczniutko chętnie bym spróbowała bo nie jadłam nigdy rydzów
Alex_M 28.10.2013 16:47
chętnie bym zjadła porcyjkę :) i do tego chlebek z zimnym masełkiem ;)
anemon 26.10.2013 18:18
Zajrzałam tu zwabiona zapachem tych grzybów.
as28 26.10.2013 15:55
mniam mniam
Ania84 26.10.2013 13:37
mmmm ale mi narobiłaś smaka, w weekend trzeba się wybrać do lasu na poszukiwanie grzybów!
ONY_za_kare 26.10.2013 12:20
aż ślinka leci! :)
adelajda 26.10.2013 11:34
uwielbiam rydze ale są takie drogie
Habibi 26.10.2013 11:21
u nas marniutko z rydzami... byłam tydzień temu w lesie i znalazłam dwa ;) A mogę je zjadać w każdej ilości, tak je lubię :)
w mojej kuchni 26.10.2013 10:50
ale rarytaski na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak